AVTOMOBIL TRANSPORT VOSTALARINI ATROF-MUHITGA ZARARLI TAʼSIRLARI. - Orziqulov Shuxratjon Erkinboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Avtomobil transport vositalari zamonaviy hayotning ajralmas qismiga aylanganida, ular bilan bog‘liq ekologik muammolar ham jiddiy o‘sib bormoqda. Hozirgi kunda transport sohasining rivojlanishi hayot faoliyatining deyarli barcha jabhalarini qamrab olgan bo‘lsa-da, uning atrof-muhitga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri hech kimda shubha tug‘dirmaydi. Avtomobillar havo, suv, tuproq va hatto inson salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatadigan ko‘plab zararli elementlarni chiqaradi. Bu ta’sirlarning ko‘lami va qanchalik xavfli ekanligi, shuningdek, ularni kamaytirish imkoniyatlari ekologiya va atrof-muhitni muhofaza qilish nuqtai nazaridan hayotiy ahamiyatga ega.