KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALAR O‘RTASIDAGI BULLING YA’NI ZO’RAVONLIKNI OLDINI OLISH MEXANIZMLARI. - Otamjanova Dilnoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi bolalar o‘rtasida uchrayotgan bulling holatlari, uning shakllari, sabablari va salbiy oqibatlari yoritilgan. Shuningdek, bullingni erta bosqichda aniqlash va oldini olish bo‘yicha samarali pedagogik-psixologik yondashuvlar keltirilgan.Ijtimoiy muhitni yaxshilash, ota-onalar bilan jamoada hamkorlikni o’rnatish, bulling holatlarni tez va samarali bartaraf etish bo’yicha ma’lumotlar keltirib o’tilgan .