INKLYUZIV GURUHLARGA EGA MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTIDA GURUHLAR AMALIYOTI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Taubayeva Aziza G’ofur qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha ta’lim jarayonida inklyuziv ta’limning ahamiyati ortib bormoqda. Inklyuziv ta’lim prinsiplariga ko‘ra, bolalar o‘zlarining rivojlanish xususiyatlariga qaramay, umumiy ta’lim muhiti ichida birgalikda o‘qitiladi va tarbiyalanadi. Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida inklyuziv guruhlar tuzish va ularning samarali faoliyatini yo‘lga qo‘yish ta’lim sifati va bolalarning ijtimoiy–emotsional rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Inklyuziv guruhlarning amaliyoti shu sohadagi yangicha yondashuvlarni, metodologik hamda tashkiliy choralarni talab qiladi.