INKLYUZIV TA’LIMNI HUQUQIY JIHATDAN MUSTAXKAMLASH VA INFRATUZILMAVIY SHART-SHAROITLARNI YAXSHILASH - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Muhamedova Nodira Shuhrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv taʼlim — bu taʼlim tizimining eng dolzarb va muhim yoʻnalishlaridan biridir. Har bir bola, qaysi ijtimoiy, jismoniy yoki psixologik imkoniyatlarga ega boʻlishidan qatʼiy nazar, teng va sifatli taʼlim olish huquqiga ega ekanligini taʼminlash inklyuziv taʼlim siyosati asosida amalga oshiriladi. Bunda huquqiy asoslarni mustahkamlash va infratuzilmaviy imkoniyatlarni yaxshilash yana- da muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada inklyuziv taʼlimni huquqiy jihatdan mustahkamlash va infratuzilmaviy shart-sharoitlarni yaxshilashning asosiy jihatlari hamda amalga oshirilishi zarur boʻlgan chora-tadbirlar batafsil tahlil qilinadi.