INKLYUZIV TA’LIMNING MOHIYATI VA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR UCHUN IJTIMOIY AHAMIYATI. - Eshmamatova Sitora Tuygʻun Qizi; Abdujabborova Nargiza Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada inklyuziv ta’limning mohiyati hamda uning imkoniyati cheklangan bolalar hayotidagi ijtimoiy ahamiyati yoritilgan. Inklyuziv ta’limning asosiy g‘oyalari – barcha bolalar uchun teng ta’lim imkoniyatini yaratish, ularni jamiyatga to‘laqonli integratsiya qilish va shaxsiy rivojlanishini ta’minlashdan iborat. Shuningdek, maqolada imkoniyati cheklangan bolalar uchun inklyuziv ta’limning ijtimoiy foydalari: jamiyatga moslashuv, o‘ziga ishonchni oshirish, diskriminatsiyani kamaytirish, kasbiy istiqbol va mustaqil hayot kechirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Natijada inklyuziv ta’limning jamiyat taraqqiyoti va insonparvarlik tamoyillarini qaror toptirishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan.