PEDAGOGLARNING KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Umarova Mavluda Yusupali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
11-Sonli ЫВЫАКПКИИИ Annotatsiya Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida pedagoglarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Pedagogik faoliyatda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirish o‘qituvchining malaka darajasi, o‘quvchilarga samarali ta’lim berishi hamda ta’lim-tarbiya jarayonining sifat ko‘rsatkichlarini belgilovchi muhim omil hisoblanadi. Tadqiqot davomida kompetensiyaviy yondashuv, pedagogik innovatsiyalar, axborot texnologiyalaridan foydalanish, kommunikativ ko‘nikmalar va ijodkorlikni rivojlantirishning dolzarb jihatlari ilmiy asoslangan.