DIQQAT YETISHMOVCHILIGI VA GIPERAKTIVLIK SINDROMINING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI VA ULARNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI - Fayzliddinova Laziza Bexzod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Diqqat yetishmovchiligi va giperaktivlik sindromi (SDVG) – neyropsixologik rivojlanish buzilishi bo‘lib, diqqatni jamlay olmaslik, ortiqcha faollik va impulsivlik bilan xarakterlanadi. Bu buzilish bolalarda eng ko‘p uchraydigan psixik kasalliklardan biri hisoblanadi. Tadqiqotlarga ko‘ra, SDVG dunyo bo‘yicha maktab yoshidagi bolalarning 5–7% da uchraydi (Polanczyk et al., 2007).