“YURAK BILAN KO’RISH:AQLI ZAIF BOLALARNING ICHKI DUNYOSIGA SAYOHAT” - Xujamova Asal Qudrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada aqli zaif bolalarning rivojlanish xususiyatlari,ularning ta’lim-tarbiyasi,ijtimoiy moslashuvi va jamiyatdagi o’rni yoritilgan.Aqliy imkoniyati cheklangan bolalarga nisbatan to’g’ri pedagogik yondashuv,mehr-oqibat,individual yondashuvning ahamiyati tahlil qilinadi.Aqliy imkoniyati cheklangan bolalarning huquqlari,qaysi ish o’rinlari bilan ta’minlanishi,va ularning statistik ma’lumotlari keltirib o’tilgan.