MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA O‘QUV-TARBIYA JARAYONIDA YARATUVCHANLIK O‘YINLARIDAN FOYDALANISHDA KONFLIKTLARNI OLDINI OLISH - Xolmurodova Muxlisa Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida o‘quv-tarbiya jarayonida yaratuvchanlik o‘yinlaridan foydalanish jarayonida yuzaga keladigan konfliktlarning kelib chiqish sabablari va ularni oldini olish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqotning maqsadi bolalar o‘rtasida sog‘lom ijtimoiy munosabatlarni shakllantirishda yaratuvchanlik o‘yinlarining pedagogik ahamiyatini ochib berishdan iborat. Tadqiqot davomida kuzatuv, tahlil va taqqoslash usullaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, o‘yin jarayonini to‘g‘ri tashkil etish konfliktlar darajasini sezilarli kamaytiradi. Pedagog tomonidan o‘yin muhitini boshqarish muhim omil ekanligi aniqlandi. Xulosa sifatida yaratuvchanlik o‘yinlari bolalarda ijtimoiy moslashuvni kuchaytirishi asoslab berildi.