YANGI O‘ZBEKISTONDA MAKTABGACHA TA’LIM TARAQQIYOT BOSQICHLARIDA YUZAGA KELAYOTGAN PEDAGOGIK KONFLIKTLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH STRATEGIYALARI - Erkinova Zarina Barotjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Yangi O‘zbekistonda maktabgacha ta’lim tizimining rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi va bu jarayonda yuzaga keladigan pedagogik konfliktlarning mohiyati hamda sabablariga e’tibor qaratiladi. Maktabgacha ta’lim muassasalarida pedagoglar, tarbiyalanuvchilar, ota-onalar va rahbariyat o‘rtasida paydo bo‘ladigan nizolar ilmiy va nazariy jihatdan tushuntirilgan. Tadqiqotda pedagogik konfliktlarning ta’lim jarayoniga ta’siri ko‘rsatilib, ularni konstruktiv yondashuv orqali hal etish uchun zamonaviy strategiyalar taklif qilingan. Maqolaning natijalari maktabgacha ta’lim tizimida sog‘lom pedagogik muhit yaratishga, ta’lim sifatini oshirishga va pedagoglarning konfliktologik kompetensiyasini rivojlantirishga yordam beradi.