ORQA MIYA ANATOMIYASI - Toʻraqulova Mashxura (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqola markaziy asab tizimining muhim tarkibiy qismi bo’lgan orqa miyaning (medulla spinalis) kompleks anatomiyasini har tomonlama tahlil qiladi. Maqolada orqa miyaning umumiy tuzilishi, uning umurtqa pog’onasi ichidagi joylashuvi, tashqi morfologiyasi, jumladan bo’yin va bel qalinlashuvlari, konik medullaris va kauda ekvina kabi maxsus tuzilmalari atroflicha o’rganiladi.