MOLIYAVIY RISKLARNI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY USULLARI MAVZUSI BO‘YICHA - CHORSHANBIYEVA MOHINUR O‘KTAMOVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada moliyaviy risklarni boshqarishning zamonaviy usullari va amaliy tatbiqlari tahlil qilingan. Moliyaviy risklar korxona faoliyatining ajralmas qismi bo‘lib, ularning samarali boshqaruvi moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va iqtisodiy xavflarni kamaytirish uchun muhimdir. Maqolada risklarni aniqlash, baholash va monitoring qilish jarayonlari, shuningdek, diversifikatsiya, hedjing, sug‘urta va moliyaviy instrumentlardan foydalanish kabi zamonaviy boshqaruv metodlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada korxona va moliyaviy institutlar amaliyotida qo‘llanilayotgan strategiyalar tahlil qilingan va ularning samaradorligi baholangan. Tadqiqot natijalari moliyaviy risklarni boshqarish tizimini takomillashtirish va qaror qabul qilish jarayonlarida qo‘llash uchun amaliy tavsiyalar beradi.