SUN’IY INTELLEKT BILAN BOG’LIQ MALAKALARNI O’QUV FANLARIGA TATBIQ QILISH TEXNOLOGIYASI - Axmedov Shavkatbek Baltabayevich; Kimsanboyeva Ozoda A’zamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bugungi hayotimizni axborot texnologiyalari hamda sun’iy intellektsiz tasavvur qila olmaymiz. Zero, ulardan foydalanish zamon talabi desak, mubolag’a bo’lmaydi. Mazkur maqolada sun’iy intellekt bilan bog’liq malakalarni ta’lim jarayoniga integratsiya qilishning zamonaviy texnologiyalari va ularni o’quv fanlariga tatbiq qilish borasida fikr yuritiladi. Hozirda sun’iy intellekt asosida algoritmik tafakkur, tanqidiy fikrlash, ma’lumotlar bilan ishlash , raqamli savodxonlik va muammolarni hal qilish ko’nikmalari turli o’quv fanlari (matematika,informatika, tabiiy va ijtimoiy fanlar )mazmuniga tatbiq etilmoqda. Bu quvonarli jarayon chunki, sun’iy intellekt texnologiyalarini ta’lim tizimiga tadbiq etish oqali raqobatbardoshlik, zamonaviy bilim va malakalarga ega shaxsni shakllantirish imkoniyati paydo bo’ladi. Agarda ulardan oqilona foydalanilsa ,albatta.