TA’LIM MUASSASALARIDA TARBIYAVIY ISHLAR ORQALI PEDAGOGIK MUAMMOLARNI BARTARAF ETISH YO`LLARI - MUSTAFOYEVA MOHINUR MURODJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida tarbiyaviy ishlar orqali pedagogik muammolarni bartaraf etish yo`llari xaqida so`z boradi. bundan tashqari tarbiyaviy ishlarni tizimli tashkil etishning ahamiyati, uning asosiy xususiyatlari va yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Tarbiyaviy ishlarning samaradorligini oshirish uchun tizimlilik, ilmiy yondashuv, milliy va umuminsoniy qadriyatlarga asoslanganlik, shaxsiy yondashuv kabi tamoyillar muhim ekanligi ta’kidlanadi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va jamoatchilik bilan hamkorlikning tarbiyaviy jarayondagi o‘rni ham ko‘rib chiqiladi.