TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDA O‘QITUVCHI KASBIY KOMPETENSIYALARINING O‘RNI - Abduvaliyev Zokirjon Mahammattursun o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada ta’lim-tarbiya jarayonida o‘qituvchi kasbiy kompetensiyalarining mazmuni, ularning ta’lim sifati va pedagogik faoliyat samaradorligiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda kompetensiyaviy yondashuvning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni asoslab berilib, o‘qituvchining pedagogik, psixologik, kommunikativ, axborot-kommunikatsion va refleksiv kompetensiyalarini rivojlantirish zarurati yoritiladi.