FRAZELAGIZM VA HOZIRGI O‘ZBEK ADABIY TILI - Mamatisaqova Dilnoza; KobilovaUmida (TADQIQOTLAR, 2025)
Anonatsiya:Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi frazeologiyalar va turg‘un birikmalarning lingvistik xususiyatlari, ularning xalq mentaliteti, milliy qadriyatlar va badiiy tafakkur taraqqiyotidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, hozirgi o‘zbek adabiyotida frazeologizmlarning qo‘llanilishi, ularning badiiy matnni boyitishdagi ahamiyati va obrazlilik yaratishdagi roli ilmiy tahlil qilinadi. Zamonaviy adabiy jarayonda tilning milliyligini saqlash, badiiy uslubning takomillashuvi va til birliklaridan samarali foydalanish masalalari ham yoritilgan.