O’TKIR REVMATIK ISITMADA JONES MEZONLARINING AMALIY QO’LLANILISHI. - Turdiyeva Muyassar Ernazorovna; Jumadullayeva Shoxruza Ozod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O’tkir revamatik isitma-autoimmun tipdagi bo’g’imlarning yallig’lanish kasalligi shu bilan birgalikda yurak,bosh miya,teri zararlanishi bilan kechuvchi surunkali kasallik hisoblanadi.7-14 yosh oralig’idagi bolalarda, xususan o’g’il bolalarga nisbatan qiz bolalarda (nisbiy moyilligi) uchrash ehtimoli yuqori hisoblanadi.