BOSHLANG’İCH SİNF O’QUVCHİLARİDA MUSTAQİL FİKRLASH KO’NİKMALARİNİ RİVOJLANTİRİSHDA İNNOVATSİON YONDASHUVLARNİNG AHAMİYATİ - Abrayev Sardorbek Turg'unali o'g'li; Norbo'tayev Xo'shboq Bobonazarovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish va rivojlantirish masalalari innovatsion yondashuv asosida tahlil etilgan. Ta’lim jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar va axborot-kommunikatsiya vositalaridan foydalanishning o‘quvchilarning fikrlash faolligiga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari innovatsion yondashuv asosida tashkil etilgan darslar o‘quvchilarning mantiqiy, tanqidiy va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishda yuqori samaradorlikka ega ekanligini ko‘rsatadi.