O’QUV JARAYONIDA UY VAZIFASINING O’RNI VA AHAMIYATI - Bahriddinova Ismigul Omadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: O‘quv jarayonida uy vazifasining o‘rni va ahamiyati.Uy vazifasi o‘quv jarayonining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, o‘quvchilarning darsda olgan bilimlarini mustahkamlash, mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish va o‘zini- o‘zi nazorat qilishni shakllantirishga xizmat qiladi. Uyga vazifa berish o‘quvchilarda mas’uliyat hissini oshirib, vaqtni to‘g‘ri taqsimlashga o‘rgatadi. Shuningdek, o‘quv materiali yuzasidan qo‘shimcha izlanish olib borish va mustaqil o‘rganish imkonini beradi. O‘qituvchi tomonidan to‘g‘ri tashkil etilgan uy vazifasi o‘quvchilarning bilim darajasini oshirishda, ularda ijodiy va tanqidiy tafakkurni rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. Shu bilan birga, uy vazifasi ta’lim jarayonining samaradorligini ta’minlashda va o‘quvchilarning muvaffaqiyatini oshirishda muhim omil hisoblanadi.