INNOVATSION IQTISODIYOTNI SHAKLLANTIRISHDA INTELLEKTUAL MULKNING AHAMIYATI - Nasirillayeva Nadida Otabek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada innovatsion iqtisodiyotni shakllantirish jarayonida intellektual mulkning tutgan o‘rni va strategik ahamiyati ilmiy-nazariy yondashuvlar asosida tahlil qilinadi. Intellektual mulk obyektlarining innovatsion jarayonlardagi roli, ularni huquqiy muhofaza qilish mexanizmlarining iqtisodiy samaradorlikka ta’siri hamda rivojlanayotgan mamlakatlar, xususan, O‘zbekiston sharoitida intellektual mulk tizimini takomillashtirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, intellektual mulk innovatsion iqtisodiyotda raqobatbardoshlikni ta’minlovchi asosiy institutsional omillardan biri hisoblanadi.