PEDAGOGIK JARAYONNING QONUNIYATLARI VA TAMOYILLARI. - Nizamova Madina Fayzalla qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagogik jarayonning qonuniyatlari va tamoyillari, ularning ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Pedagogik jarayonning yaxlitlik, uzluksizlik, va maqsadga yo‘naltirilganlik kabi asosiy qonuniyatlari, shuningdek, ilmiylik, tizimlilik, ongli va faol ta’lim, individuallashtirish kabi tamoyillarining mazmuni va ta’lim tizimiga qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Pedagogik tamoyillar o‘qituvchining ta’lim faoliyatini samarali tashkil etishiga, o‘quvchilarning o‘zlashtirish jarayonini yaxshilashga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada pedagogik qonuniyatlarning o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar, ta’lim sifatini oshirishga qanday ta’sir ko‘rsatishi ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi.