BOLALARDA NAFAS YO‘LLARIDAGI YOT JISMLARNI OLISHDAGI ASORATLAR - Baymuratov Nemat Sadirdenovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bolalarda nafas yo‘llariga yot jismlar tushishi, afsuski, pediatriya amaliyotida nisbatan tez-tez uchrab turadigan, favqulodda tibbiy yordamni hamda sohada chuqur bilim va tajribani talab qiladigan holatlardan biridir. Kichik yoshdagi bolalarda tez-tez uchraydigan ushbu muammoga sabab sifatida ularning kuzatuvchanligi, har bir narsaga qiziqib, uni og‘ziga olib ko‘rishi, atrofdagi narsalarni sezgirlik bilan o‘rgana boshlashi ko‘rsatiladi. Mazkur holatda nafas yo‘llarida har xil jismlar, masalan, o‘yinchoq bo‘laklari, ovqat mahsulotlari, don, rezina yoki plastik qismi, shuningdek, boshqa kichik narsalar qolishi ehtimoli mavjud.