MAHALLIY IT BOZORINING RAQOBATBARDOSHLIGINI BAHOLASH - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li; Shokirov Jamshidbek Jo‘shqin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Men bu maqolada mahsulot va firmalar raqobatbardoshligining iqtisodiy mohiyati, uni belgilovchi asosiy omillar hamda ularning bozor mexanizmlari bilan o‘zaro bog‘liqligini tahlil qilaman. Raqobatbardoshlik mahsulot sifati, narx darajasi, ishlab chiqarish samaradorligi va yetkazib berish imkoniyatlari orqali shakllanishi asoslab beriladi. Shuningdek, O‘zbekistonda sog‘lom raqobat muhitini yaratishda davlat monopoliyasini qisqartirish, xususiylashtirish jarayonlarini chuqurlashtirish va innovatsion faoliyatni rivojlantirishning milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirishdagi o‘rni yoritiladi.