AXBOROTLASHTIRISH JARAYONI. TA’LIMNI AXBOROTLASHTIRISH. JAMIYAT VA TA’LIMNI AXBOROTLASHTIRISHNING HUQUQIY- ME’YORIY ASOSLARI - Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; Ergashboyeva Sarvinoz Qahramon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu mavzu jamiyat va taʼlim tizimining raqamli rivojlanishiga zamonaviy yondashuvni yoritadi. Axborotlashtirish jarayoni — hayotning barcha sohalariga AKTni tatbiq etish orqali samaradorlikni oshirishdir. Taʼlimni axborotlashtirish esa dars jarayonini elektron resurslar, raqamli platformalar va innovatsion texnologiyalar asosida tashkil etib, o‘quvchi va o‘qituvchining imkoniyatlarini kengaytiradi. Mavzuda O‘zbekistonda raqamli taʼlimni qo‘llab- quvvatlovchi asosiy huquqiy-meʼyoriy hujjatlar — “Axborotlashtirish to‘g‘risida”gi Qonun, “Elektron taʼlim” dasturlari va boshqa normativ bazaning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Mazkur mavzu raqamli savodxonlik, axborot madaniyati va zamonaviy taʼlimning ustuvor yo‘nalishlarini anglashga yordam beradi.