ИНСТИТУТ АВТОРИЗОВАННОГО ЭКОНОМИЧЕСКОГО ОПЕРАТОРА ПО СТРАНАМ - Азимов Хумоюн Хамид угли; Ишмурадов Баходир Суннатович (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada turli mamlakatlarda Avtorizatsiyalangan iqtisodiy operator (AEO) institutining shakllanishi va rivojlanishi tahlil qilingan. Xalqaro tajribalar, Yevropa Ittifoqi, AQSh, Yaponiya, Xitoy va boshqa davlatlarning amaliyotlari solishtirilib, AEO tizimining afzalliklari, xavfsizlik va bojxona ma’murchiligini yengillashtirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, AEO dasturining qo‘llanishi bilan bog‘liq xavf va to‘siqlar ham ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari AEO institutining global savdo zanjirlarining barqarorligi va shaffofligini ta’minlashdagi muhim strategik ahamiyatini ochib beradi.