ZAMONAVIY TILSHUNOSLIKDA IDEONIMLARNING CHOG’ISHTIRMA TADQIQI: FILMONIMLAR ONOMASTIK MAYDON BIRLIGI SIFATIDA - Xujakulova Maryam Xakimjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy tilshunoslikda ideonimlar masalasi filmonimlar misolida tadqiq etiladi. Ingliz, o’zbek va rus tillaridagi film nomlari chog’ishtirma tahlil qilinib, ularning semantik, struktur va funksional xususiyatlari aniqlanadi. Tadqiqot natijalari filmonimlarning onomastik maydonning mustaqil va faol birligi sifatida namoyon bo’lishini hamda milliy-madaniy tafakkurni aks ettirishdagi rolini asoslab beradi.