YOSHLAR MOLIYAVIY QARORLARIGA IJTIMOIY TARMOQLARDAGI AXBOROT OQIMINING TA’SIRI - Eshpulatova Muazzam Barnoyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur tezis yoshlarning moliyaviy qaror qabul qilish jarayoniga ijtimoiy tarmoqlarda tarqalayotgan axborot oqimining ta’sirini ilmiy jihatdan tahlil qilishga bag‘ishlangan. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar va ijtimoiy tarmoqlarning jadal rivojlanishi yoshlarning moliyaviy xatti-harakatlarini shakllantirishda muhim omilga aylanmoqda. Kredit olish, jamg‘arma qilish, investitsiya yo‘nalishlarini tanlash kabi muhim moliyaviy qarorlar tobora ko‘proq Telegram, Instagram, YouTube kabi platformalarda tarqatilayotgan axborotlar asosida qabul qilinmoqda. Biroq ushbu axborotlarning sifati va ishonchliligi har doim ham yetarli emas. Shu sababli, ijtimoiy tarmoqlardagi axborot oqimining yoshlar moliyaviy qarorlariga ta’sirini baholash bugungi kunda dolzarb ilmiy va amaliy masalalardan biri hisoblanadi. Tezisda ushbu jarayonning nazariy asoslari, yoshlarning moliyaviy savodxonligi va iqtisodiy xatti- harakatlari bilan bog‘liqligi yoritib beriladi.