BIR OLCHOVLI SIGNALLAR UCHUN FILTRLASHNI AMALGA OSHIRISH - Dalibekov.l.R; Nomonjonov Doniyorbek Xalimjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Bir o‘lchovli signallar uchun filtrlash axborotni uzatish va qabul qilish jarayonida signal sifatini oshirish, keraksiz shovqinlarni kamaytirish va foydali ma’lumotlarni ajratish uchun ishlatiladi. Ushbu jarayon analog yoki raqamli usullar orqali amalga oshiriladi va signalning chastota tarkibini nazorat qilishga imkon beradi. Filtrlash telekommunikatsiya tizimlarida, raqamli signal ishlov berish, radioaloqa va boshqa axborot uzatish tizimlarida keng qo‘llaniladi. To‘g‘ri tanlangan filtr signallarni samarali qayta ishlash va tizim ishonchliligini oshirish imkonini beradi.