МАКТАБЛАРДА ТАББИЙ ЁРИТИЛГАНЛИК - Олимбаев Бекзоджон Музаффар ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Муаммонинг долзарблиги. Мактаблар бугунги кунда жаҳондаги энг асосий долзарб таълим муассасалардан бири ҳисобланади. Замонавий таълим муассасаларнинг асосий вазифалари комил инсонни тарбиялаб етиштириш билан биргаликда болалар ва ўсмирлар онгига демократик жамият тамойилларини сингдириш, катталарга ҳурмат, кичикларга иззат, касбга ўргатишнинг бошланғич сираларни ўргатиш, ўзи туғилиб ўсган Ватанга садоқат руҳида тарбиялашдан иборат [2,4,6] Таянч мактабларида таълим олаётган ўқувчилар орасида соғлом муҳит яратиш билан биргаликда жаҳон андозалари талабларига жавоб берадиган етук фарзандларни тарбиялаш, баркамол авлодни камол топтириш ва шакллантириш, уларнинг саломатлик ҳолатини ҳимоялаш ва мустахкамлаш, гормоник нормал тарзда ривожланган етук мутахассислар етиштириб чиқариш, учун ўқув жараёнига таббий ёритилганлик бири ҳисобланади.