MOBIL ALOQA TARMOQLARIDA SERVIS XIZMATLARINING TASHKIL ETILISHI - Qodirov Oyatbek Bahodirjon o'g'li; Maxmudov Isroil Abdullayevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqola mobil aloqa tarmoqlarida servis xizmatlarining tashkil etilishi masalasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida foydalanuvchi ehtiyojlarini aniqlash, resurslar va texnologiyalarni optimal taqsimlash, xodimlar va texnik xizmatlarni samarali boshqarish kabi jihatlar tizimli tarzda tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, xizmat ko‘rsatish jarayonining har bir bosqichi muntazam monitoring qilinsa, nosozliklarning oldini olish, xizmat tezligini oshirish va foydalanuvchi qoniqishini yaxshilash mumkin. Tadqiqotda mobil operatorlarning ichki tajribasi va xalqaro standartlar asosida eng yaxshi amaliyotlar solishtirildi, bu esa samarali servis xizmatlarini tashkil etishning aniq tavsiyalarini ishlab chiqishga imkon yaratdi. Maqola natijalari mobil operatorlar va telekommunikatsiya sohasidagi mutaxassislar uchun xizmat sifatini oshirish, tarmoq barqarorligini ta’minlash va foydalanuvchi ehtiyojlarini qondirish bo‘yicha amaliy yo‘riqnomani taqdim etadi.