SHAHAR EKOTIZIMLARINING BARQARORLIGIGA IQLIM O’ZGARISHINING SALBIY TA’SIRLARI - Shakarova Laylo Odilovna; N.X. Ibragimov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada global iqlim o’zgarishining shahar ekotizimlari barqarorligiga ko’rsatayotgan salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda "issiqlik orollari" effekti, urbanizatsiya darajasi va infratuzilmaning iqlimiy o’zgarishlarga chidamliligi masalalari ko’rib chiqilgan. O’zbekistonning yirik shaharlari misolida ekologik barqarorlikni ta’minlash yo’llari yoritilgan.