EKOLOGIK VA IJTIMOIY QULAY SHAHAR MAKONINI SHAKLLANTIRISHNING LANDSHAFT YECHIMLARI - Baikulova Nasiba Abdunabiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada urbanizatsiya jarayonlarining jadallashuvi sharoitida shahar landshaftini ekologik va ijtimoiy omillari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy shahar muhitida landshaft arxitekturasi ekologik muvozanatni ta’minlash, yashil infratuzilmani shakllantirish hamda aholining ijtimoiy farovonligini oshirishda muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda shahar landshaftining ekologik barqarorligi, tabiiy komponentlarni saqlash, yashil hududlar tizimini rivojlantirish va ijtimoiy jihatdan qulay jamoat makonlarini yaratish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Xalqaro tajribalar asosida landshaftga yo‘naltirilgan barqaror rivojlanish yondashuvlari tahlil qilinib, O‘zbekiston shaharlarida ularni qo‘llash istiqbollari asoslab beriladi.