BILIMLARNI TASVIRLASH USULLARI: MANTIQIY MODELLAR, TARMOQLI SEMANTIK MODELLAR, FREYMLI MODELLAR, MAHSULOTLI MODELLAR - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Imomaliyeva Umidaxon Botirali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola bilimlarni tasirlash usullari, xususan, mantiqiy modellar, tarmoqli semantik modellar, freymli modellar va mahsulotli modellarni tahlil qiladi. Maqolada har bir usulning ta’rifi, ularning kuchli tomonlari va cheklovlari ko’rib chiqilgan. Shuningdek, kelajakda bu usullarni takomillashtirish va yangi texnologiyalar yordamida samaradorligini oshirish istiqbollari yoritilgan. Maqola sun’iy intellekt, ma’lumotlarni qayta ishlash va tizimlarni optimallashtirishga qiziqqan tadqiqotchilar va mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.