БОШҚАРУВ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШ УЧУН ИНДИКАТОРЛАР ВА KPI ТИЗИМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Собиров Маҳаммадниёз Таваккал ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация. Мазкур мақолада корпоратив бошқарув самарадорлигини баҳолашда индикаторлар ва KPI (Key Performance Indicators) тизимини такомиллаштириш масалалари таҳлил қилинган. Замонавий иқтисодий шароитда корпоратив тузилмаларнинг фаолияти самарадорлигини аниқ ва холис баҳолаш инвестициявий жозибадорлик, акциядорлар манфаатларини ҳимоя қилиш ва узоқ муддатли барқарор ривожланишни таъминлашда муҳим аҳамият касб этади.Шунингдек, миллий корпоратив бошқарув амалиётида индикаторлар тизимини ривожлантириш бўйича тавсиялар ишлаб чиқилган.