MAKTABGACHA TALIM TASHKILOTINING TAYYORLOV GURUHLARIDA MATEMATIK O‘YINLARNI TASHKIL ETISH ORQALI ULARNING MATEMATIK TASAVURLARINI RIVOJLANTIRISH - Mardonov Eshim Murotovich; Xushvaqtov Ali Ashurovich; Sobirova Nigora (TADQIQOTLAR, 2025)
Maktabgacha ta’lim tashkilotlarining tayyorlov guruhlarida matematik tasavvurlarni rivojlantirish muhim pedagogik vazifadir. Ushbu maqola matematik o‘yinlarni tashkil etish orqali bolalarning matematik tasavvurlarini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlarini tahlil qiladi. Tadqiqot natijalari bolalarda mantiqiy fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini shakllantirishda matematik o‘yinlarning ahamiyatini ko‘rsatadi.