MAVZU: OLIY TA’LIMDA BO’LAJAK MUTAXASSISLARNI YANGI ZAMON RUHIDA TAYYORLASH MEXANIZMLARI TAHLILI. - Yuldashbayeva Bonu Hamza qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim tizimida bo‘lajak mutaxassislarni yangi zamon talablariga mos ravishda tayyorlash mexanizmlari, innovatsion ta’lim yondashuvlari, kompetensiyaviy model, raqamli ta’lim texnologiyalari hamda zamonaviy pedagogik metodlarning o‘rni yoritiladi. Shu bilan birga, ta’lim jarayonining modernizatsiya qilinishi, talabalarda fleksibil fikrlash, kreativlik, raqamli savodxonlik va global kompetensiyalarni shakllantirish jarayonlari tahlil qilinadi.