CHAKANA SAVDO TIZIMINI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI - Toshpulatov Bobur Rasul o‘g‘li; Ravshanova Oʻgʻilshod Abdurashid qizi; Shoxida Xursanova Xusan qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada chakana savdo tizimining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Chakana savdoning an’anaviy shakllaridan tortib, zamonaviy raqamli va integratsiyalashgan savdo modellarigacha bo‘lgan evolyutsion jarayonlar yoritiladi. Shuningdek, chakana savdo tizimini rivojlantirishda institutsional islohotlar, innovatsiyalar, raqamli texnologiyalar va iste’molchilar xulq-atvorining o‘zgarishi asosiy omillar sifatida ko‘rib chiqiladi.