SONLI KETMA-KETLIKLAR VA ULARNING LIMITI: TA’RIFLAR, TEOREMALAR VA AMALIY MISOLLAR - Oltiyev Baxriddin Jo‘rayevich; Norsaidova Barno Akram qizi; Mahmadiyorova Shahnoza Ibodulla qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqolada sonli ketma-ketlik tushunchasi, ketma-ketlik limitining ε–N ta’rifi, limitning asosiy xossalari hamda yaqinlashuvni tekshirishga doir klassik teoremalar (monotonlik va chegaralanganlik, siqish teoremasi, Koshy mezoni) tizimli yoritiladi. Shuningdek, turli tipdagi ketma-ketliklarga oid hisob-kitobli misollar keltirilib, limitning amaliy ahamiyati (algoritmlar yaqinlashuvi, iqtisodiy modellashtirish, fizika jarayonlari) bo‘yicha qisqacha tahlil beriladi.