IQTISODIY TIZIMNI BARQAROR RIVOJLANTIRISH TENDENSIYALARI - Ismoilov Davronbek Ilxomjon o‘g‘li; Namozov Diyorbek Baxtiyor oʻgʻli; Shodmonov Sardor Abdusalom oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada iqtisodiy tizimni barqaror rivojlantirish tushunchasi, uning asosiy tamoyillari hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda iqtisodiy diversifikatsiya, innovatsiyalar, raqamli transformatsiya, inson kapitaliga investitsiyalar va institutsional islohotlarning o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, milliy va global miqyosdagi iqtisodiy jarayonlarning o‘zaro bog‘liqligi yoritiladi.