HOZIRGI KUNDA MATEMATIKANI O‘QITISHNING DOLZARB MUAMMOLARI - Maxamadiyeva Aziza Sherali qizi; Mustafayev Nurbek Nuriddin o‘g‘li; Roʻziboyeva Nozanin Zubaydulla qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada hozirgi kunda matematikani o‘qitish jarayonida yuzaga kelayotgan dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘quvchilarning matematik savodxonligi darajasi, fanlararo integratsiya, zamonaviy pedagogik va raqamli texnologiyalardan foydalanish, o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyasi hamda baholash tizimidagi kamchiliklar muhim muammolar sifatida yoritiladi. Shuningdek, mazkur muammolarni bartaraf etish yo‘llari bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va xulosalar beriladi.