ABDULLA QODIRIYNING “YIG‘INDI GAPLAR” FELYETONIDA AKS ETGAN IJTIMOIY VA SIYOSIY MUAMMOLAR - Akbarova Mehriniso Mashrabjon qizi; Xomidova Malohat (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: 20-asr 20-yillari Sovet hukumatida ijtimoiy va siyosiy holat jadal rivojlanayotgan davr boʼldi. Sovet hukumatining milliylashtirish siyosati, maorif va iqtisodiy islohotlar insoniyat hayotiga yaxshi taʼsir ko‘rsatishiga qaramay, xalq turmushida juda ko‘plab muammolarni yuzaga chiqardi. Haqiqatdan ham oʼsha vaqtlarda siyosat kuchli rivojlangan bo‘lsa-da, bu rivojlanish inson huquqlari cheklanishi, erkinliklar toʼqolishi hisobiga boʼlgan. Bunday davrda odamlarning qiyinchiliklari, oddiy aholining jamiyat taraqqiyotidagi roʼli Abdulla Qodiriy tomonidan satirik yumaristik ruhda ochib berilgan