O‘ZBEKCHA: BUXORO AMIRLIGINING MADANIY HAYOTIDA MAKTAB VA MADRASALARNING O‘RNI (XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARIDA) - Shavqiddinov Doston (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur tezisda Buxoro amirligining XIX asr oxiri va XX asr boshlaridagi madaniy hayotida maktab va madrasalarning o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda madrasalar ta’lim tizimi, ularning ijtimoiy va madaniy roli, shuningdek, bu muassasalarda tarbiyalangan shaxslar jamiyat taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi yoritiladi.