BOLALARDA MATEMATIKAGA QIZIQISHINI OSHIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Urinboyeva Mashhura Baxodirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: matematikaga bo‘lgan qiziqishni shakllantirish va oshirishning zamonaviy pedagogik usullari yoritilgan. Unda interfaol ta’lim, axborot- kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish, o‘yin texnologiyalari, muammoli vaziyatlar yaratish hamda individual yondashuv asosida matematik bilimlarni samarali o‘rgatish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy metodlarning bolalarning mantiqiy tafakkuri, mustaqil fikrlashi va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishdagi ahamiyati asoslab berilgan.Mazkur maqolada bolalarda matematik faniga bo‘lgan qiziqishni oshirishning zamonaviy pedagogik usullari va innovatsion yondashuvlari yoritilgan. Unda raqamli texnologiyalar, o‘yin texnologiyalari, STEAM-ta’lim, muammoli ta’lim hamda individual yondashuv asosida matematik kompetensiyalarni rivojlantirish masalalari tahlil qilingan.