MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA MAHORAT SOATLARINING AHAMIYATI - Rasulova Nilufar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ta’lim tashkilotlarida o‘tkaziladigan mahorat soatlarining ta’lim- tarbiya jarayonidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Mahorat soatlari orqali tarbiyalanuvchilarda ijodkorlik, mustaqil fikrlash, mayda motorika, muloqot ko‘nikmalari va ijtimoiy faollikni rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, tarbiyachilarning kasbiy mahoratini oshirishda mahorat soatlarining pedagogik imkoniyatlari ochib berilgan. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida o‘tkaziladigan mahorat soatlarining pedagogik jarayondagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining maktabgacha ta’lim tizimini rivojlantirishga qaratilgan qaror va farmonlari asosida mahorat soatlarini tashkil etishning zamonaviy yondashuvlari, ularning tarbiyachilar kasbiy salohiyatini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Maqolada ilg‘or pedagogik tajribalar, innovatsion metodlar va amaliy mashg‘ulotlarning ta’lim sifatiga ta’siri asoslab beriladi.