O‘ZBEKISTONNING SHHT VA IHT DOIRASIDAGI IQTISODIY HAMKORLIKDAGI STRATEGIK FAOLIYATI - Ismoiljanov Nizomiddin Ilxom o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada O‘zbekistonning Shanxay Hamkorlik Tashkiloti va Islom Hamkorlik Tashkiloti doirasidagi iqtisodiy hamkorlikdagi strategik faoliyati tahlil qilinadi. Mintaqaviy va xalqaro iqtisodiy integratsiya jarayonlarida O‘zbekistonning tashabbuslari, savdo-iqtisodiy aloqalarni kengaytirish hamda investitsiyaviy hamkorlikni rivojlantirishdagi o‘rni yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonning ushbu tashkilotlar orqali iqtisodiy manfaatlarini izchil ilgari surayotganini ko‘rsatadi.