1917–1918 YILLARDA TURKISTONDA MILLIY OZODLIK HARAKATLARINING VUJUDGA KELISHI - Baykulov Sherali Erkinovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada 1917–1918 yillarda Turkistonda milliy ozodlik harakatlarining shakllanishi va rivojlanishi tahlil qilinadi. Tadqiqotda harakatlarning siyosiy, ijtimoiy va iqtisodiy sabablari, bosh yetakchilari va ularning jamiyatdagi roli yoritiladi.