БУХОРО ВА ХИВА ХОНЛИКЛАРИНИНГ ИЖТИМОИЙ-ИҚТИСОДИЙ ВА МАДАНИЙ АЛОҚАЛАРИ ТАРИХИ (XVII АСР МИСОЛИДА) - Rabbimova Umida Norqulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada XVII asrda Buxoro va Xiva xonliklari o‘rtasidagi ijtimoiy-iqtisodiy hamda madaniy aloqalar tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Savdo munosabatlari, hunarmandchilik mahsulotlari almashinuvi, aholining o‘zaro harakati va madaniy-ma’rifiy aloqalarning rivoji yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari xonliklar o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir mintaqaviy taraqqiyotda muhim omil bo‘lganini ko‘rsatadi.