O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA TEMIRYO‘L ATAMALARINING QIYOSIY LINGVOPRAGMATIK TAHLILI - Shonazarov A’zamjon Mansur o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi temiryo‘l atamalarining lingvopragmatik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda terminlarning ma’no hajmi, qo‘llanish konteksti, kommunikativ vazifasi hamda nutqiy vaziyatga moslashuvi o‘rganildi. Shuningdek, temiryo‘l sohasiga oid atamalarning pragmatik yuklamasi, ularning rasmiy-huquqiy va texnik matnlardagi funksiyasi aniqlandi. Tadqiqot natijalari transport terminologiyasini o‘qitish, tarjima va kasbiy muloqotda samarali foydalanish uchun muhim ahamiyatga ega.