MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING TA’LIM-TARBIYASINI RIVOJLANTIRISHDA INTEGRATSIYANING O’RNI - Bobomurodova Latofat Elmurodovna; Karimova Uzlifat Halimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning ta’lim-tarbiyasini rivojlantirishda integratsiyaning ahamiyati yoritilgan. Integratsiya-bu ta’lim jarayonida turli fanlar,faoliyat turlari va tarbiya yo’nalishlarining o’zaro bog’liqligini ta’minlovchi yondashuv sifatida koʻrib chiqiladi.Maqolada integratsiyaning mazmuni, turlari va ta’lim jarayonidagi o’rni tahlil qilinib,uning bolaning shaxsiy ,aqliy,estetik va ijtimoiy rivojlanishiga ijobiy ta’siri asoslab berilgan.