O‘ZBEKISTONDA TADBIRKORLIK MUHITINI SHAKLLANTIRUVCHI INSTITUTLARI VA SIYOSATI - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li; Safarov Mexruz Zafar o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada O‘zbekistonda tadbirkorlik institutlari hamda tashabbuskorlik muhitini shakllantiruvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Biznes- inkubatorlar, texnoparklar, Savdo-sanoat palatasi, kredit kafolatlari va «Hunarmand» uyushmasi kabi qo‘llab-quvvatlash institutlari faoliyati, maqsad va natijalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, qonunchilik, ta’lim, motivatsiya va ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlar tadbirkorlik muhitiga ta’siri o‘rganiladi. Davlat siyosati (prezident farmonlari, hukumat qarorlari va strategiyalar) ko‘rib chiqilib, biznes muhitining milliy-hududiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Mavjud muammolar va imkoniyatlar aniqlanib, ularni hal etish bo‘yicha takliflar beriladi.